suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yritysverotus

Tee tarvittavat ilmoitukset Verohallinnolle oma-aloitteisesti. Maksa yrityksesi tulovero ennakkoverona saamasi verotuspäätöksen mukaisesti. Huolehdi myös arvonlisäverojen, työnantajasuoritusten ja valmisteverojen maksamisesta määräaikoihin mennessä. Voit hakea muutosta verotuspäätöksiin verotuksen oikaisulautakunnalta.

Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi tämän sivun sisällöt eivät välttämättä ole ajan tasalla. Ajantasaista tietoa löydät verohallinnon päivittyvästä koosteesta.

Katso aiheeseen liittyvät sisällöt:

Yrityksen tulovero

Yrityksesi tuloverotukseen vaikuttaa sen yritysmuoto. Tee veroilmoitus tuloverotusta varten kerran vuodessa. Tulovero maksetaan yleensä ennakkoverona.

Arvonlisävero

Arvonlisäveroa maksetaan tavaroiden ja palvelujen myynnistä. Tee ilmoitukset ja maksa verot oma-aloitteisesti. Muista vähennysmahdollisuudet.

Palkat ja työnantajasuoritukset

Huolehdi palkkatietojen ja työnantajasuoritusten ilmoittamisesta tulorekisteriin. Maksa työnantajasuoritukset määräajassa Verohallinnolle.

Valmistevero

Valmisteverot kohdistuvat tiettyjen tuotteiden, kuten tupakan, kulutukseen. Huolehdi tarvittavista luvista sekä veron ilmoittamisesta ja maksamisesta.

Verotuksen muutoksenhaku

Verotuspäätökseen voi hakea tarvittaessa muutosta. Hae muutosta oikaisuvaatimuksella Verohallinnon muutoksenhakuohjeen mukaisesti.