suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Sibbo kommun

Undervisning i ordkonst

  • Tjänst
  • Sibbo
  • Offentlig tjänst

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst i Sibbo. Undervisningen sker på svenska. I ordkonstskolans verkstäder kan deltagarna använda sin egen fantasi och uttrycka sig själva med hjälp av ord och berättelser. Ordkonst betyder att vi skriver, berättar, leker med ord och arbetar med olika konststilar.

För vem och på vilka villkor

Den som ordnar undervisning beslutar om elevantagningen. Det är vanligt att elever antas på basis av intagningsprov, men undervisningen kan också vara öppen för alla.

Tjänsten är avgiftsbelagd.

Skäliga avgifter får tas ut av eleverna för undervisningen.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Den grundläggande konstundervisningen är huvudsakligen avsedd för barn och ungdomar. Undervisningen är målinriktad och går från en nivå till en annan och anordnas vid konstskolor och medborgarinstitut.

I den grundläggande konstundervisningen lär sig studeranden färdigheter att uttrycka sig själv med hjälp av konst och kan söka sig till yrkesutbildning eller utbildning på högre stadiet inom konst.

Undervisningen kan anordnas av kommuner, samkommuner, föreningar, stiftelser och statens läroanstalter. Undervisningen grundar sig på nio grunder för läroplanen för den nationella fördjupade och allmänna lärokursen i konstundervisning.

Lag om grundläggande konstundervisning

Basuppgifter

Ansvarig för tjänstenSibbo kommun
Område Sibbo
Tillgängliga språksvenska
Ansvarig för texten: Sibbo kommun
Uppdaterad: 15.7.2020