suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Östra Nylands välfärdsområde

Skyddshem

  • Tjänst
  • 7 kommuner
  • Offentlig tjänst

Skyddshemmet är en hemlik plats där en person som har upplevt eller hotats av våld får stöd, rådgivning, skydd mot våld och hjälp att sluta våldet. Skyddshemmet erbjuder professionellt stöd, rådgivning och vägledning i en akut situation. Utöver krishjälp får man från skyddshemmet stöd och information för att organisera praktiska saker.

Den utbildade personalen erbjuder omedelbart krishjälp, trygg ...

Gör så här

Du kan komma till skyddshemmet själv eller styrd av någon. Vid behov kan du komma till skyddshemmet namnlöst.

Du kan ringa till skyddshemmet runt dygnet.

För vem och på vilka villkor

Tjänsten är avgiftsfri och avsedd för personer som utsetts för våld i närrelationen eller utsatt för hot oberoende av ålder, kön och hemkommun.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Du kan söka dig till skyddshemmet vilken tid på dygnet som helst om det förekommer våld eller hot om våld i hemmet. Kvinnor, män och transgenderister är välkomna ensamma eller tillsammans med barn. Skyddshem är öppna för alla som behöver hjälp, inte bara för barnfamiljer. Du kan stanna på skyddshemmet den tid som krissituationen kräver, vanligtvis från några dagar till ett par månader.

Utöver psykiskt stöd och samtalshjälp får du hjälp av skyddshemmet med att ordna praktiska saker, såsom boende eller besöksförbud. Hjälp erbjuds även den som utövat våld.

Skyddshemmen upprätthålls av medlemsföreningarna och välfärdsområdena i Förbundet för mödra- och skyddshem. Verksamheten samordnas och finansieras av Institutet för hälsa och välfärd THL.

Lag om ersättning som betalas av statens medel till producenter av skyddshemstjänster

Servicen tillhandahålls av

Östra Nylands välfärdsområde

Ansvarig för tjänsten

Östra Nylands välfärdsområde
Ansvarig för texten: Östra Nylands välfärdsområde
Uppdaterad: 24.11.2023