suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Sibbo kommun

Skiftesvård inom småbarnspedagogik

  • Tjänst
  • Sibbo
  • Offentlig tjänst

Dygnetrunt småbarnspedagogik ordnas i Nickby Gårds daghem i norra Sibbo. Dygnetrunt daghemmet har öppet även på kvällar, nätter, veckoslut och på helger. Nickby Gårds daghem är det enda daghemmet i Sibbo som erbjuder skiftesvård. Verksamheten sker på både finska och svenska.

Gör så här

Ansök till skiftesvård i Nickby Gårds daghem genom e-tjänsten med blankett "Ansökan till småbarnspedagogik".

På frågor som gäller ansökan till småbarnspedagogik, svarar placeringskoordinatorerna för norra och södra Sibbo samt för den svenskspråkiga verksamheten.

För vem och på vilka villkor

Föräldrar kan söka en skiftesvårdplats för sitt barn, om de arbetar i skift eller studerar kvällstid.

Ett barn som inte ännu har läroplikt kan få vård.

Även ett barn i läropliktsåldern kan få dagvård om speciella förhållanden så kräver och vården inte kan ordnas på annat sätt.

Tjänsten är avgiftsbelagd.

Dagvårdsavgifterna för skiftesvård inom småbarnspedagogik fastställs enligt gällande bestämmelser för klientavgifter inom småbarnspedagogiken.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Ett barn som behöver vård på kvällar, nätter och/eller veckoslut på grund av föräldrarnas arbete eller studier kan få en skiftesvårdplats. Kommunen ska sträva till att ordna småbarnspedagogiken så att skiftesvård erbjuds vid behov under alla tidpunkter på dygnet. Skiftesvården är dock ingen subjektiv rättighet, utan bygger på verkliga behov som beror på skiftesarbete eller avvikande studietider.

Daghem som erbjuder kvällsvård är ofta öppna till ca kl. 22. Daghem som har öppet dygnet runt fungerar oavbrutet under alla veckodagar.

Om behovet av barnets kvälls- eller nattvård upphör, överförs barnet till småbarnspedagogiken som sker dagtid. Skiftesvård kan också ordnas som familjedagvård.

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avSibbo kommun
Ansvarig för tjänstenSibbo kommun
Område Sibbo
Tillgängliga språkfinska, svenska
Ansvarig för texten: Sibbo kommun
Uppdaterad: 18.9.2020