suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Sibbo kommun

Rådgivning för nya företagare

  • Tjänst
  • Sibbo
  • Offentlig tjänst

Funderar du på att grunda ett företag? Du kan själv bekanta dig med helheten om företagsgrundande i nättjänsten Suomi.fi. I nättjänsten Mitt FöretagsFinland får du tillgång till en arbetsmiljö där du kan planera din affärsverksamhet.

Du kan också få rådgivning per telefon i frågor som gäller företagsgrundande. FöretagsFinlands rikstäckande telefontjänst ger information om offentliga företags- och arbetsgivartjänster och ger handledning om hur de elektroniska tjänsterna används.

Om du vill diskutera din plan vid ett personligt möte, kontakta våra experter på företagsverksamhet. Vi erbjuder individuell rådgivning där du tillsammans med våra experter kan bedöma hur ändamålsenligt det är att grunda ett företag och om din affärsplan är genomförbar. Vi reder också ut olika finansieringsalternativ och din möjlighet att få startpeng.

När du håller på att grunda ett företag behöver du information om marknaden, kunderna, beskattningen, bokföringen eller det företagsform du valt. Du ska också känna till vilka försäkringar, tillstånd och avtal du behöver.

Olika kalkyler och planer är viktiga när man grundar ett företag. Tack vare dem kan du vara säker på att företaget har en fungerande och lönsam verksamhetsidé och möjlighet att ge resultat.

Gör så här

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland (Keuke) har en webbplats där du kan bekanta dig med tjänsterna.

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avSibbo kommun
Ansvarig för tjänstenSibbo kommun
Område Sibbo
Tillgängliga språkfinska, svenska, engelska
Ansvarig för texten: Sibbo kommun
Uppdaterad: 18.6.2021