suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Opetus ja koulutus - oppimateriaali

Tehtävän kuvaus

  • Tämä on osa laajempaa tehtävää hyvinvointivaltion tukimuodoista. Tehtävän muut osat koskevat eläkeläisiä, lapsiperheitä ja työttömyyttä. Tehtävä soveltuu esimerkiksi suuremmaksi arvioitavaksi tehtäväksi, jos siihen ottaa mukaan kaikki neljä osa-aluetta. Vaihtoehtoisesti jokainen osa toimii itsenäisenä tehtävänä esimerkiksi tunneilla tehtäviksi. Tehtävästä löytyy myös syventävä osio, missä oppilaan tulee etsiä tietoa esimerkiksi Kelan sivuilta. Syventävässä osiossa on vinkit hakusanoista tiedonhaun helpottamiseksi.
  • OPS sisältö- ja tavoitealueet:Tehtävä liittyy päättöarvioinnin kriteereihin T4, T5 ja T6. Tehtävän tarkoituksena on syventää oppilaan tietoa yhteiskunnasta (T4) ja omasta taloudesta sekä rahankäytöstä (T5). Tehtävän tavoitteena on myös ohjata oppilasta tarkastelemaan yhteiskunnallista toimintaa sekä eri yhteisöjä (T6), eli tässä tapauksissa opiskelijoiden näkökulmasta.
  • Aika-arvio on noin 30 - 45 minuuttia.

Tehtävissä tutustutaan peruskoulun jälkeisiin opintoihin, korkeakouluopiskeluun ja opiskelijan saamiin tukiin. Tehtävissä haetaan vastauksia esimerkiksi siihen, miten lukioon tai ammatilliseen koulutukseen haetaan, miten korkeakoulun opiskelupaikka otetaan vastaan ja mitä tukia opiskelija voi saada.  


Päivitetty: 17.8.2022