suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Oppimateriaalit Suomi.fistä

Suomi.fi-sivujen oppimateriaalit on suunniteltu erityisesti yläkoulun yhteiskuntaopin opetukseen. Materiaalit vastaavat yhteiskuntaopin opetussuunnitelman sisältöjä ja tavoitteita. Materiaaleista löytyy myös ainerajat ylittävää näkökulmaa. Tehtävistä osa on perinteisiä tuntitehtäviä ja osa laajempia projektikokonaisuuksia. Monet tehtävät ovat helposti sovellettavissa myös toisen asteen opiskelijoita varten.

Materiaalien avulla nuoret oppivat käyttämään asianmukaisia ja luotettavia lähteitä, kun he etsivät tietoa viranomaisten tarjoamista palveluista sekä oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Suomi.fi-verkkopalvelu on jatkuvasti kehittyvä ja aktiivisesti ylläpidetty kokoava viranomaissivusto, johon tutustuminen voidaan lukea tämän päivän kansalaistaitoihin.

Opettajana voit poimia tarpeisiisi sopivat tehtävät ja viedä ne koulusi oppimisalustalle. Näin oppilaiden työskentely tapahtuu tutulla alustalla, mutta tehtävien ohjeet tai linkit kehottavat tiedonhakuun Suomi.fi-verkkopalvelussa. Osassa tehtäviä hyödynnetään myös omia oppikirjoja tai muita verkkopalveluita. Jokaisen tehtävän alussa on tehtävän kuvaus, OPS sisältö- ja tavoitealueet sekä aika-arvio tehtävän tekemiseen.

Voit muokata tehtäviä omien tarpeidesi mukaan ja käyttää niitä opetuksessasi parhaaksi katsomallasi tavalla!


Päivitetty: 16.8.2022