suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Nyhetsarkiv

I nyhetsarkivet kan du läsa gamla nyheter.

Suomi.fi-meddelanden öppnas snart för små företag – organisation, inled ibruktagandet!

Publicerad 14.2.2020

Via Suomi.fi-meddelanden kan organisationer snart skicka meddelanden även till representanter för företag. Meddelanden öppnas ännu år 2018.

Lättare att uträtta ärenden för någon annan i socialvårdens e-tjänster – en egen Suomi.fi-fullmaktskod för socialvården

Publicerad 14.2.2020

Man definierat en egen fullmaktskod för socialvårdens e-tjänster i Suomi.fi-fullmakter. I och med den nya fullmaktskoden är det lättare att uträtta ärenden för någon annan. Med fullmaktskoden bestäms i vilka ärenden den befullmäktigade kan uträtta ärenden för fullmaktsgivaren. Fullmaktskoden har definierats av Institutet för hälsa och välfärd i samarbete med Befolkningsregistercentralen.

Myndigheterna förenade sina krafter och plockade ihop en förpackning till unga som fyllt 18 år

Publicerad 12.2.2020

I det elektroniska informationspaketet sammanställs alla de rättigheter och skyldigheter i anslutning kring offentliga ärenden som man själv måste ans

Suomi.fi-meddelanden är här! Nu kan du få elektronisk post från myndigheterna

Publicerad 23.1.2020

Med hjälp av Suomi.fi-meddelanden kan medborgarna få meddelanden, beslut och annan viktig post från myndigheterna i elektroniskt format direkt i Suomi.fi-nättjänsten i stället för på papper med posten.

Nu är det möjligt att hantera Suomi.fi-mobilappens enheter också i nättjänsten

Publicerad 23.1.2020

Nu kan du kontrollera på vilka enheter du har installerat mobilappen.

Det är nu möjligt att skicka ett nöd-sms till numret 112 – tjänsten förutsätter förhandsregistrering

Publicerad 22.1.2020

Ett nödmeddelande kan vid behov sändas per SMS till nödnumret 112. Registrera dig först som användare av nöd-sms-tjänsten på Suomi.fi.

Skidkampanj för ämbetsverken: Om 100 000 medborgare övergår till elektronisk kommunikation med myndigheterna skidar tjänstemännen 10 000 kilometer

Publicerad 22.1.2020

Befolkningsregistercentralen och Skatteförvaltningen utmanar alla finländare att avstå från pappersposten från myndigheterna. Om 100 000 finländare tar i bruk Suomi.fi-meddelandena före utgången av februari, lovar Befolkningsregistercentralens överdirektör Janne Viskari och Skatteförvaltningens generaldirektör Markku Heikura att de och deras tjänstemän skidar 10 000 kilometer i vinter.

Alla användare av Suomi.fi-meddelanden har inte fått e-postnotifikationer

Publicerad 17.1.2020

På grund av en störning i tjänsten Suomi.fi-meddelanden har en del av användarna blivit utan e-postnotifikationer om mottagna meddelanden.