suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Tjänster för problem med alkohol- eller droganvändning och spelande om pengar på ett ställe

Publicerad 6.5.2022


Henkilä puhelin korvalla


När alkohol- eller droganvändningen eller spelandet om pengar inte längre verkar vara under kontroll, är den naturliga lösningen att söka information på webben. Det är dock lätt att tappa bort sig på webben. Bland hundratals sökträffar kan det vara svårt att veta vilken man ska välja och vad man kan lita på. Många hittar inte ens vad de söker, eftersom de inte vet vad tjänsterna kallas.

Suomi.fi är adressen där det lönar sig att börja

Suomi.fi är en webbtjänst som innehåller information om tillgängliga tjänster och hur ärenden sköts i olika livssituationer. Detta gäller även problematisk användning av rusmedel och spelande om pengar.

Guiden Problem med alkohol, droger eller spel om pengar ger råd om

  • hur du kan utvärdera dina egna vanor
  • varifrån du får hjälp och stöd för att minska och avsluta användning eller spelandet. 

Guiden är lätt att använda, det vill säga du väljer endast ämne och kommun på startsidan. På så sätt får du information om till exempel social- och hälsovårdens tjänster och deras kontaktuppgifter. I handboken finns också länkar till andra rådgivnings- och stödtjänster. Via guiden hittas dessutom tillgänglighetsinformation för många platser.

Gå till guiden Problem med alkohol, droger eller spel om pengar

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ansvarar för guiden. Den har producerats i samarbete med A-klinikstiftelsen, Föreningen för förebyggande rusmedelsarbete EHYT rf, Spelkliniken / Info- och stödtjänst Tiltti, Förbundet Blå Band i Finland, Sosped-stiftelsen, Suomen Päihderiippuvaiset ry och Institutet för hälsa och välfärd (THL).