suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Suomi.fi-identifikation tar i bruk OP Företagsbankens förmedlingstjänst

Publicerad 16.12.2020

Suomi.fi-identifikation tar i bruk OP Företagsbankens förmedlingstjänst Suomi.fi-identifikation tar i bruk OP Företagsbankens förmedlingstjänst. Hittills har Suomi.fi-identifikation haft avtal om identifiering med olika banker. I fortsättningen kommer identifieringen av alla användare att ske med OP:s förmedlingstjänst oavsett hos vilken bank eller teleoperatör användaren är kund. 

Ändringen påverkar inte identifieringen i sig och i fortsättningen är identifieringen lika säker som tidigare. 

Eventuella ändringar i användargränssnittet är normala och beror på den nya förmedlingstjänsten. I samband med identifieringen kan OP visas som tjänsteleverantör även om någon annan banks bankkoder används. Vid identifiering med mobilcertifikat används i fortsättningen Telias layout. 

Bankidentifieringen överförs stegvis till OP:s förmedlingstjänst fr.o.m. 7.12.2020. Ändringen förväntas inte orsaka avbrott i användningen av Suomi.fi-identifikation. 

Läs även: Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata valde OP Företagsbanken som leverantör av förmedlingstjänster för stark autentiseringÖppnas i ett nytt fönster. (meddelande på www.dvv.fi, 19.11.2020)