suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Suomi.fi-identifikation använder OP Tjänsten för förmedling av identifiering

Publicerad 13.1.2021

Suomi.fi-identifikation har tagit OP Tjänsten för förmedling av identifiering i bruk. Tidigare har Suomi.fi-identifikation haft avtal om identifiering med olika banker. I fortsättningen går alla identifieringar via OP:s förmedlingstjänst oavsett hos vilken bank eller teleoperatör användaren är kund. 

Suomi.fi-identifikation är säker att använda och ändringen påverkar inte själva identifieringen. 

Eventuella ändringar i användargränssnittet är normala och beror på den nya förmedlingstjänsten. I samband med identifieringen kan OP visas som tjänsteleverantör även om någon annan banks bankkoder används. Vid identifiering med mobilcertifikat används Telias layout. 

OP:s förmedlingstjänst har tagits i bruk stegvis från och med den 7 december 2020. Med Nordeas identifieringsverktyg övergår man till OP:s förmedlingstjänst den 13 januari 2021, varefter alla identifieringar till tjänster som använder Suomi.fi-identifikation går via OP:s förmedlingstjänst. 

Läs även: Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata valde OP Företagsbanken som leverantör av förmedlingstjänster för stark autentisering (pressmeddelande 19.11.2020)