suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Nu är det möjligt att hantera Suomi.fi-mobilappens enheter också i nättjänsten

Publicerad 4.9.2018

En förnyelse som förbättrar Suomi.fi-mobilappens datasäkerhet har genomförts i Suomi.fi-nättjänsten. I fortsättningen kan du i Suomi.fi-nättjänsten kontrollera på vilka enheter du har installerat mobilappen. Den nya funktionen började användas den 4 september.

Funktionen Dina enheter för Suomi.fi-mobilappen finns under Meddelanden i Suomi.fi-nättjänsten. I Dina enheter kan du hantera de enheter på vilka du har installerat Suomi.fi-mobilappen. Du ser varje enhets namn och tidpunkten då appen senast användes. Dessutom kan du i Dina enheter stoppa användningen av appen på en eller flera enheter. Då går det inte längre att använda Suomi.fi-mobilappen på enheten innan du identifierar dig på nytt. 

Det är alltså ännu säkrare än förut att installera Suomi.fi-mobilappen på olika enheter. Även om din telefon blir stulen eller försvinner kan du själv hindra användningen av Suomi.fi-appen via nättjänsten.

Suomi.fi-mobilappen är en app för mobiltelefonen, med hjälp av vilken du får beslut, delgivanden och andra viktiga myndighetsmeddelanden direkt till din mobiltelefon. Suomi.fi-appen innehåller samma meddelanden och funktioner som avsnittet Meddelanden i Suomi.fi-nättjänsten. 

När du börjar använda Suomi.fi-appen ger du ett allmänt samtycke till att alla myndighetsmeddelanden kan skickas till dig elektroniskt. Meddelandet kan också vara en bevislig delgivning som ska kvitteras som mottaget innan det kan öppnas. Det går att ändra leveranssätt senare i appens inställningar.

Läs mer om Suomi.fi-meddelanden