suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

De första anvisningarna för Suomi.fi-tjänsterna på teckenspråk har publicerats

Publicerad 10.12.2020

Material för att stödja användningen av Suomi.fi-meddelanden har producerats på teckenspråk. Med hjälp av dessa videor får teckenspråkiga anvisningar på sitt eget modersmål för att ta i bruk Suomi.fi-meddelanden och hur dessa kan användas. Egna anvisningar har också utarbetats som stöd för att uträtta ärenden för någon annan och för att ta i bruk meddelanden för företag. Videorna har producerats på finskt och finlandssvenskt teckenspråk, precis som allt annat teckenspråkigt material på Suomi.fi.

Bekanta dig med dessa nya anvisningar på teckenspråk och ta i bruk Suomi.fi-meddelanden! I fortsättningen får du dina meddelanden elektroniskt från de e-tjänster som använder Suomi.fi-meddelanden. Du får alltså inte längre papperspost hem till dig:

Hur tar jag i bruk meddelanden, video på teckenspråk

Hur använder jag Suomi.fi-meddelanden, video på teckenspråk

Hur uträttar jag ärenden åt någon annan, video på teckenspråk

Hur tar jag i bruk meddelanden för företag, video på teckenspråk

Fler anvisningar på kommande för användning av Suomi.fi-tjänsterna

På samlingssidan för teckenspråkigt material finns en egen rubrik för Suomi.fi-tjänsternas anvisningsvideor. Under rubriken Anvisningar för användning av Suomi.fi-tjänsterna finns länkar till meddelandenas videor. 

Du hittar länkar till dessa material även i nedre kanten av meddelandenas egna sidor: 

https://www.suomi.fi/anvisningar-och-stod/information-om-meddelanden/aktivera-meddelanden

https://www.suomi.fi/anvisningar-och-stod/information-om-meddelanden/meddelanden-for-foretag

Vi kommer att producera material på teckenspråk också för att stödja användningen av Suomi.fi-identifikation och Suomi.fi-fullmakter. Dessa videor länkas under samma rubrik.