suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ristijärven kunta

Organisaatio

Kainuun maakunnan pienin kunta sijaitsee valtatie 5:n varrella naapurikuntinaan Hyrynsalmi, Puolanka, Paltamo ja Kajaani. Ristijärvi on pinta-alaltaan 897,94 km², josta 62,12 km² on vesistöjä. Kunta on väestöltään pieni, mutta sitäkin vireämpi maaseutumainen kunta keskellä kaunista Kainuuta.

Ristijärvi on tunnettu huikeista vaaramaisemista, lukuisista järvistä, joista, koskista ja soista, joita pääsee ihailemaan patikointi-, melonta-, kelkka- ja pyöräilyreiteillä. Valtakunnallista huomiota Ristijärvi saa Saukkovaaralla järjestettävistä kansallisista hiihtokilpailuista. Laskettelurinne ja laaja latuverkosto tarjoavat talvella hyvät puitteet koko perheen talviliikunnalle. Kalastusta voi harrastaa ympäröivissä vesistöissä niin Laahtasella kuin koskissakin ja pulikoimaan pääsee Hiisijärven hiekoilla. Idyllinen, perikainuulainen maisema tarjoaa upeat puitteet luonnossa liikkumiseen sekä fatbikeillä että sup-laudoilla.

Historiallisessa ja maisemallisessa kulttuurimiljöössä on parisataavuotias puukirkko ja pappila, jossa Elias Lönnrot kävi usein sukuloimassa. Satavuotias kansakoulu palvelee käsityökeskuksena. Samassa pihapiirissä sijaitsee myös Katvelan museo ja suojeluskunta- ja lottanäyttely. Ristijärvelle leimallinen kulttuuritapahtuma on vuosittain järjestettävät Veisuuvestivaalit sekä Juustoleipämessut.

Elinkeinorakenne muodostuu alkutuotannosta ja palvelujen työpaikoista. Jalostuksen työpaikkoja on vain hippunen. Vaikka kunnan työpaikkaomavaraisuus on suhteellisen pieni, on Ristijärvi keskeisen sijaintinsa puolesta monelle maaseutumaista ympäristöä unelmoivalle oiva asuinkunta. Keskeinen toimiala on matkailuun ja mökkeilyyn liittyvät palvelut. Mökkiläisiä on kesäaikaan yhtä paljon kuin vakituisia asukkaitakin. Alue elää metsästä, maidosta ja marjoista.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin