suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ristijärven kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Ristijärvi
  • Julkinen palvelu

Kirjastossa on asiakkaiden käytössä ja lainattavana kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia ja useita digitaalisia aineistoja.

Lehtilukusalissa voit poiketa lukemaan päivän lehdet painettuina tai sähköisinä.

Käytössäsi on ilmainen Wi-Fi sekä asiakaspäätteitä. Kirjastossa voit myös osallistua tapahtumiin ja tutustua näyttelyihin.

Voit asioida kirjastossa myös viikonloppuisin ja iltaisin omatoimiaikoina.

Ristijärven kunnankirjaston palveluiden lisäksi käytössäsi ovat kaikki Kainet-kirjastot ja niiden aineistot (Ristijärvi, Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka ja Suomussalmi).

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Kaukolainoista ja kopioista peritään maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRistijärven kunta
Palvelusta vastaaRistijärven kunta
Alue Ristijärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Ristijärven kunta
Päivitetty: 1.6.2020