suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yrityksen puolesta asiointi Suomi.fi-viesteissä

Yrityksen edustaja voi antaa toiselle henkilölle valtuuden eli oikeuden asioida yrityksen puolesta Suomi.fi-viesteissä. Sähköinen valtuutus on kuin sähköinen valtakirja, jonka tiedot tallennetaan valtuusrekisteriin.

Valtuutettu voi käyttää yrityksen Viestejä seuraavissa asioissa annetun valtuuden laajuuden mukaan:

Sähköisten viestien hallinnointi

  • Valtuutettu voi antaa suostumuksen viestien sähköiseen välittämiseen, hallinnoida viestiasetuksia, poistaa viestejä sekä lukea ja lähettää sähköisiä viestejä valtuuttajan puolesta.
  • Jos haluat antaa suostumuksen viestien sähköiseen välittämiseen yrityksen puolesta, seuraa Ota Viestit käyttöön yritykselleAvautuu uuteen ikkunaan. -sivulta löytyviä ohjeita.

Sähköisten viestien lukeminen ja lähettäminen

  • Valtuutettu voi lukea ja lähettää sähköisiä viestejä valtuuttajan puolesta.

Sähköisten viestien lukeminen

  • Valtuutettu voi lukea sähköisiä viestejä valtuuttajan puolesta.

Valtuutettu tunnistautuu asiointipalveluihin aina henkilökohtaisella tunnistusvälineellä eli omana itsenään. Jos valtuutetulla on oikeus asioida jonkun yrityksen puolesta, pitää hänen tunnistautumisen jälkeen valita yritys, jonka puolesta haluaa asioida. Valinnan jälkeen oikeudet tarkistetaan Suomi.fi-valtuuksista.

Viestien käyttäminen on muuten samanlaista kuin asioidessasi ilman valtuutusta. Huomaathan kuitenkin, että Suomi.fi-mobiilisovelluksessa voit asioida yrityksen puolesta vain, jos olet yrityksen kaupparekisteriin merkitty nimenkirjoittaja jolla on oikeus edustaa yritystä yksin.

Lue tarkemmin valtuuksien antamisesta yrityksen puolesta asiointia varten. 

Ohjevideo

Viittomakieliset videot -otsikon alta löydät yrityksen puolesta asiointiin opastavan videon, jossa on mukana viittomakielinen tulkkaus sekä ääni.

Viittomakieliset videot


Päivitetty: 2.2.2024