suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tietoa viesteistä

Suomi.fi-viestit on luotettava tapa viestiä viranomaisten ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa. 

Kun otat viestit käyttöön, niin sen jälkeen kaikki Suomi.fi-viestejä käyttävien organisaatioiden postit tulevat sinulle sähköisenä. Viestien kautta saat päätöstietoja ja muita dokumentteja, esimerkiksi laskuja ja ajanvaraustietoja. 

Voit myös itse lähettää viestejä ja liitetiedostoja niille organisaatioille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöön. Huomioi, että kaikki viranomaiset eivät ole vielä ottaneet palvelua käyttöön. Katso, mitkä organisaatiot ovat ottaneet Suomi.fi-viestit käyttöön.

Viestien käyttö on turvallista, koska kaikki viestit ja niiden liitetiedostot kulkevat salattuina tietoturvallista reittiä pitkin. Katso, millä tunnistusvälineillä voit ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön. 

Voit käyttää Suomi.fi-viestejä myös Suomi.fi-mobiilisovelluksella.  

Apua viestien käyttöön:

Tutustu myös organisaatioiden omiin ohjeisiin, joista löydät yksityiskohtaisemman tiedon Suomi.fi-viestien käytöstä.

Ota Suomi.fi-viestit käyttöön

Tekniset vaatimukset

Voit käyttää Suomi.fi-viestejä tietokoneella tai mobiililaitteella, jossa on internetselain ja yhteys internetiin. Palvelu toimii parhaiten yleisimmillä selaimilla ja uusilla selainversioilla.

Suomi.fi-viestejä voi käyttää myös mobiilisovelluksella, jonka voi ladata itselleen sovelluskaupasta Android- ja iOS-mobiililaitteisiin. Sovellus löytyy nimellä Suomi.fi.

Lisätietoja organisaatioille

Suomi.fi-viestien käyttäminen on tietoturvallista, kun sinut on tunnistettu. Julkishallinnon organisaatiot löytävät lisätietoa viesteistä Palveluhallinta-sivuston Suomi.fi-viestit -sivultaAvautuu uuteen ikkunaan..