suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Vainajan sosiaalisen median tilien sulkeminen

Sosiaalisen median palvelut eivät saa automaattisesti tietoa käyttäjänsä kuolemasta. Käyttäjätilit jäävät palveluihin, elleivät omaiset sulje niitä. Esimerkiksi Facebook saattaa ehdottaa kuollutta henkilöä kaveriksi tuttaville tai muistuttaa tämän syntymäpäivästä.

Oikeus vainajan käyttäjätilin sulkemiseen on yleensä lähiomaisella. Käytännössä sosiaalisen median palvelut kuitenkin vaativat todistusta siitä, että kyseessä on omainen ja että suljettavan tilin omistaja on kuollut. Tilien sulkeminen tapahtuu eri palveluissa eri tavoin.

Joissakin palveluissa on käytössä aikaraja, joka poistaa käytöstä tilit, joihin ei ole tietyn ajan kuluessa kirjauduttu. Aikarajan pituus voi vaihdella eri palveluissa.


Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Päivitetty: 19.10.2021