suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Toimialakohtaiset vakuutukset

Tietyillä toimialoilla on erityisiä pakollisia vakuutuksia. Niitä ovat muun muassa lakisääteiset vahinkovakuutukset eli potilas-, ympäristövahinko- ja liikennevakuutukset. Hanki vakuutukset valitsemastasi vakuutusyhtiöstä.

Potilasvakuutus

Jos yrityksesi harjoittaa terveyden- tai sairaanhoitoa, sen on otettava potilasvakuutus. Ota vakuutus, jos yrityksesi tarjoaa esimerkiksi hierontaa tai sairaankuljetusta.

Potilasvakuutus korvaa terveyden- tai sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneita henkilövahinkoja. Henkilövahingon syynä voi olla esimerkiksi hoito-, tapaturma- tai laitevahinko.

Ympäristövahinkovakuutus

Sinun tulee ottaa yrityksellesi ympäristövahinkovakuutus, jos yrityksesi toiminta aiheuttaa haittaa ympäristölle tai jos yritystoimintaasi liittyy ympäristövahingon vaara. Ota vakuutus, jos yrityksesi toimii esimerkiksi kaivos- tai kemianteollisuudessa.

Ympäristövahinkovakuutus korvaa muun muassa henkilö- ja esinevahinkoja sekä vahinkojen torjuntakustannuksia. Se on yleensä pakollinen, jos yrityksesi toiminta edellyttää ympäristölupaa.

Liikennevakuutus

Jos yrityksesi omistaa liikenteessä käytettäviä moottoriajoneuvoja tai perävaunuja, sen tulee ottaa liikennevakuutus jokaiselle niistä. Ota vakuutukset, jos yrityksesi toimii esimerkiksi henkilön- tai tavarankuljetusalalla.

Liikennevakuutus korvaa yrityksesi ajoneuvon tai perävaunun aiheuttamat vahingot henkilöille sekä toisten omistamille ajoneuvoille ja omaisuudelle.

Lisätietoa lakisääteisistä vakuutuksista löydät sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.Avautuu uuteen ikkunaan.Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Päivitetty: 31.1.2019