suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yritystoiminnan käynnistäminen

Valitse yrityksellesi viranomaisten vaatimukset täyttävä ja yrityksesi näköinen nimi. Hanki myös yrittäjän eläkevakuutus, toimialaasi liittyvät pakolliset vakuutukset ja haluamasi vapaaehtoiset vakuutukset. Lisäksi yrityksesi tarvitsee oman pankkitilin ja mahdollisesti myös erilliset toimitilat.

Hyödynnä myös Yrityksen perustamispolkua. Se on helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla saat muistilistan yrityksen perustamiseen liittyvistä pakollisista asioista. 

Yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa saat maksutonta yritysneuvontaa myös UusyrityskeskuksistaAvautuu uuteen ikkunaan..   

Yrityksen nimi

Yrityksesi nimen tulee täyttää lainsäädännön asettamat vaatimukset ja olla yrityksesi näköinen. Voit käyttää myös apu- ja rinnakkaistoiminimiä.

Yrityksen pankkitili

Yrityksesi tarvitsee oman pankkitilin. Varaudu tilin avaamisen yhteydessä esittämään pankille kaikki sen vaatimat, yritykseesi liittyvät asiakirjat.

Yrityksen toimitilat

Pienelläkin yrityksellä on usein erillinen toimitila. Voit hankkia toimitilat yrityksellesi vuokraamalla tai ostamalla huoneiston tai kiinteistön.

Yrittäjän vakuutukset

Yrittäjänä sinun tulee ottaa yrittäjän eläkevakuutus ja toimialaasi liittyvät pakolliset vakuutukset. Voit tarvittaessa ottaa myös muita vakuutuksia.