suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Outokummun kaupunki

Organisaatio

Outokumpu on ainutlaatuinen, noin 6 500 asukkaan seutukaupunki Pohjois-Karjalan länsiosassa. Kaupunki sijaitsee loistavalla paikalla valtatie 9:n varrella, kahden maakuntakeskuksen välissä: Joensuuhun on matkaa 45 kilometriä, Kuopioon 100 kilometriä.

Outokumpu tunnetaan Suomessa ja maailmalla erityisesti kaivoshistoriastaan, vankoista teollisista perinteistään sekä juurevasta kulttuuritarjonnastaan. Nykyisin Outokummun merkittävin nähtävyys on kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva Vanha kaivos, jossa toimivat mm. Kaivosmuseo ja Lasten Kaivos -elämyspuisto.

Outokummun palvelutarjonta on ensiluokkainen. Kaupungin ytimessä on mm. urheilutalo-uimahalli, kirjasto, elokuvateatteri, jäähalli, urheilukenttä, kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja erikoisliikkeitä. Sote-palvelut löytyvät Outokummun terveysasemalta. Kaupungissa on päiväkoteja ja perusopetusta tarjoaa Kummun koulu. Toisen asteen koulutusta on sekä Outokummun lukiossa että Riverian ammatillisessa oppilaitoksessa.

Viiden kilometrin päässä Outokummun keskustasta sijaitsevat Särkiselän hiekkarannat sekä erämainen Erä- ja luontokeskus, jossa on mm. 12 järven melontareitti, virkistysalueet ja koko perheelle sopivat mukavat patikkareitit.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin