suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Organisaatio

Opetushallitus

Opetushallitus on osaamisen kehittämisvirasto, joka laatii perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opetussuunnitelmien perusteet sekä varhaiskasvatussuunnitelman perusteet, ammatillisten tutkintojen ja näyttötutkintojen perusteet sekä kehittää koulutusta erilaisin hankkein. Virasto osallistuu koulutuksen tuloksellisuuden kehittämiseen.

Opetushallitus tukee suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä mm. toimeenpanemalla kansainvälisyyttä edistäviä ohjelmia ja sopimuksia sekä tuottamalla kansainvälistymiseen liittyvää tietoa. Virasto koordinoi koulutuksen tietoverkkoja ja tietopalveluja, tuottaa koulutuksen indikaattoreita ja ennakointitietoa, kerää tietoa opetustoimen rahoitusjärjestelmästä sekä kehittää koulutustiedotusta.

Lisäksi Opetushallitus ylläpitää toisen asteen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijavalintarekisteriä, järjestää kielitutkintoja, järjestää ja rahoittaa jatkokoulutusta opettajille sekä muulle koulutoimen henkilöstölle, vastaa ulkomaisten tutkintojen tunnustamisesta sekä kehittää ja tuottaa oppimateriaalia.

Opetushallitus on myös koulutuksen järjestäjä. Sen vastuulla on kaikkiaan 6 valtion oppilaitosta.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Hakaniemenranta 6

00530 Helsinki

Organisaation tunnistetiedot
Y-tunnus: 2769790-1

Puhelin
0295331000 
(pvm/mpm)

Verkkosivu
Opetushallituksen kotisivu
www.oph.fiAvautuu uuteen ikkunaan.

Postiosoite

PL 380

00531 Helsinki

Postiosoite

Hakaniemenranta 6

00530 Helsinki