suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tietoa valtuuksista

Suomi.fi-valtuuksissa yksityishenkilöt, yritykset ja yhdistykset voivat valtuuttaa henkilön, yrityksen tai yhteisön hoitamaan asioita puolestaan. Valtuutus on sähköinen valtakirja, jonka tiedot tallennetaan valtuusrekisteriin. Kun haluat asioida toisen puolesta Suomi.fi-valtuuksia hyödyntävässä palvelussa, oikeutesi tarkistetaan valtuusrekisteristä. 

Suomi.fistä löydät yleiset ohjeet valtuuksien antamiseen ja pyytämiseen ja tietoa asioinnista Suomi.fi-valtuuksien avulla. Tutustu myös organisaatioiden omiin ohjeisiin, joista löydät yksityiskohtaisemman tiedon Suomi.fi-valtuuksien käytöstä kyseisessä palvelussa. 

Näet Suomi.fi-valtuuksissa

  • kaikki annetut ja saadut valtuudet
  • lähetetyt ja vastaanotetut valtuuspyynnöt
  • valtuudet, joiden voimassaoloaika on päättynyt tai jotka on mitätöity kesken voimassaoloajan
  • yrityksen usean edustamiseen oikeutetun yhdessä vahvistettavat valtuudet, jotka ovat voimassa vasta, kun valitut vahvistajat ovat vahvistaneet ne.

Jos yritys, yhdistys tai muu yhteisö ei voi itse valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa, valtuuden voi antaa tai mitätöidä virkailijavaltuuttamispalvelussa hakemuksella. 

Hakemuksella valtuuttaminen

Erityisesti Katso-palvelusta Suomi.fi-valtuuksiin siirtyville löytyy lisätietoa Digi- ja väestötietoviraston verkkosivulta Katsosta Suomi.fi-palveluun.

Tarvitsetko apua?

Henkilöasiakkaita Suomi.fi-valtuuksien käytössä neuvoo Kansalaisneuvonta.

Yritys- ja yhteisöasiakkaita Suomi.fi-valtuuksien käytössä neuvovat

Siirry Suomi.fi-valtuuksiin