suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tietoa valtuuksista

Suomi.fi-valtuudet mahdollistaa toisen henkilön, yrityksen, yhdistyksen tai muun yhteisön puolesta asioinnin palveluissa, jotka hyödyntävät Suomi.fi-valtuuksia asiointioikeuden tarkistamisessa. Voit asioida toisen puolesta ajasta ja paikasta riippumatta, koska tieto asiointioikeudesta on aina ajan tasalla. Suomi.fi-valtuudet tarkistaa oikeutesi perusrekistereistä (esimerkiksi väestötietojärjestelmä ja Patentti- ja rekisterihallituksen rekisterit) ja valtuusrekisteristä.

Suomi.fi-valtuuksissa yksityishenkilöt, yritykset, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat myös valtuuttaa henkilön, yrityksen, yhdistyksen tai muun yhteisön hoitamaan asioita puolestaan. Valtuutus on sähköinen valtakirja, jonka tiedot tallennetaan valtuusrekisteriin. 

Suomi.fistä löydät yleiset ohjeet valtuuksien antamiseen ja pyytämiseen ja tietoa asioinnista Suomi.fi-valtuuksien avulla. Tutustu myös organisaatioiden omiin ohjeisiin, joista löydät yksityiskohtaisemman tiedon Suomi.fi-valtuuksien käytöstä kyseisessä palvelussa. 

Näet Suomi.fi-valtuuksissa

  • annetut ja saadut valtuudet
  • lähetetyt ja vastaanotetut valtuuspyynnöt
  • valtuudet, joiden voimassaoloaika on päättynyt tai jotka on mitätöity kesken voimassaoloajan
  • yrityksen, maatalousyhtymän, metsäyhtymän ja kiinteistöyhtymän usean edustamiseen oikeutetun yhdessä vahvistettavat valtuudet, jotka ovat voimassa vasta, kun kaikki vahvistajat ovat vahvistaneet ne
  • alaikäisen huoltajien yhdessä vahvistettavat valtuudet, jotka ovat voimassa vasta, kun kaikki huoltajat ovat vahvistaneet ne.

Siirry Suomi.fi-valtuuksiin

Tarvitsetko apua?

Henkilöasiakkaita Suomi.fi-valtuuksien käytössä neuvoo Kansalaisneuvonta.

Yritys- ja yhteisöasiakkaita Suomi.fi-valtuuksien käytössä neuvovat: