suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Finnish Authenticator -tunnistuspalvelu

Ulkomaan kansalaisen tunnistuspalvelun eli Finnish Authenticator-tunnistuspalvelun avulla ulkomaalaiset voivat käyttää niitä Suomen julkishallinnon asiointipalveluja, jotka ovat ottaneet Finnish Authenticator -sovelluksella tunnistautumisen käyttöön.

Sovelluksella tunnistautuminen on tarkoitettu ulkomaalaisille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta eikä suomalaista tunnistusvälinettä.

Finnish Authenticator -tunnistuspalvelussa ulkomaalainen rekisteröi itselleen ulkomaalaisen tunnisteen (UID) ja todentaa henkilöllisyytensä Finnish Authenticator -sovelluksen avulla. Tämän ensitunnistuksen yhteydessä käyttäjä ottaa kuvan itsestään sekä passistaan tai kansallisesta henkilöllisyystodistuksestaan. Tunnistuspalvelu vahvistaa henkilöllisyyden, jos itsestä otettu kuva ja henkilöasiakirjan tiedot vastaavat toisiaan. 

Rekisteröitymisen ja sovelluksen käyttöönoton jälkeen ulkomaalainen voi kirjautua asiointipalveluun ulkomaalaisen tunnisteella tai sähköpostilla, salasanalla ja sovelluksen PIN-koodilla.

Finnish Authenticator Identification Service (englanniksi)Avautuu uuteen ikkunaan.