suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ulkomaalaisen yrittäjän luvat ja ilmoitukset

Ulkomaalainen työntekijä ja yrittäjä tarvitsevat luvan työn tekemiseen ja yrittäjänä toimimiseen Suomessa. 

Selvitä yrityksesi perustamisvaiheessa, mitä lupia sinun tulee hakea, mihin rekistereihin sinun tulee rekisteröidä yrityksesi ja mitä ilmoituksia sinun on annettava. 

Löysitkö tältä sivulta etsimäsi tiedon? Tämä verkkosivu on osa Euroopan Your Europe -portaalia. Anna palautetta Euroopan komission palautelomakkeen kautta. Avautuu uuteen ikkunaan.

Katso aiheeseen liittyvät sisällöt:

Pohjoismaiden kansalaisten luvat ja ilmoitukset

Jos olet Pohjoismaan kansalainen ja muutat Suomeen, rekisteröidy Digi- ja väestötietovirastossa. Et tarvitse erikseen oleskelulupaa Suomeen.

EU-kansalaisten luvat ja ilmoitukset

Jos olet EU-maan, Liechtensteinin tai Sveitsin kansalainen ja muutat Suomeen vakituisesti, rekisteröidy Maahanmuuttovirastossa ja DVV:ssa.

Muiden kuin EU-kansalaisten luvat ja ilmoitukset

Jos olet muu kuin EU-maan kansalainen ja muutat Suomeen yrittäjäksi, tarvitset joko yrittäjän oleskeluluvan tai startup-oleskeluluvan.

Ulkomaisen yrityksen väliaikainen toiminta

Ulkomainen yrityksesi voi toimia Suomessa väliaikaisesti ilman kiinteää toimipaikkaa. Silloin sen ei yleensä tarvitse maksaa kaikkia verojaan Suomeen.

Patentti- ja rekisterihallituksen luvat ulkomailla asuville

Jos et asu Euroopan talousalueella, saatat tarvita erillisen luvan harjoittaa elinkeinoa tai toimia yrityksen johto- ja vastuutehtävissä Suomessa.

Your Europe -portaalista tietoa EU-kansalaiselle

Your Europe -portaali tarjoaa tietoa EU-kansalaisille, jotka suunnittelevat muuttoa tai matkustavat toisessa EU-maassa.