suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Viisumin jatkaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Viisumilla tarkoitetaan lupaa, jonka perusteella ulkomaalaisen maahantulo ja lyhytaikainen oleskelu sallitaan muiden maahantuloedellytysten täyttyessä. Ulkoministeriö myöntää viisumit Suomeen.

Toimi näin

Hakemus viisumin jatkamiseksi jätetään lupa-asioita hoitavaan poliisin palvelupisteeseen.

Lisätietoja viisumin jatkamiseksi löytyy poliisin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Poliisi voi jatkaa viisumin voimassaoloaikaa ja/tai sallitun oleskelun kestoa, mikäli viisuminhaltija voi osoittaa, että jäsenvaltioiden alueelta lähteminen ei ole ylivoimaisen esteen vuoksi tai humanitäärisistä syistä mahdollista ennen myönnetyn viisumin voimassaoloajan ja/tai sallitun oleskelun keston päättymistä.

Humanitäärisiä syitä ovat esim. viisuminhaltijan äkillinen vakava sairaus (jonka vuoksi hän ei kykene matkustamaan) tai hänen jäsenvaltiossa asuvan lähisukulaisensa äkillinen vakava sairaus tai kuolema. Ylivoimainen este voi olla vaikkapa lennon peruuntuminen lakon tai sään vuoksi. Näissä tapauksissa viisumin jatkaminen on maksutonta.

Viisumisäännöstön mukaan myönnetyn viisumin voimassaoloaikaa ja/tai sallitun oleskelun kestoa voidaan lisäksi jatkaa, jos viisumin haltija voi osoittaa, että viisumin voimassaolon tai oleskelun keston jatkaminen on tarpeen vakavista henkilökohtaisista syistä. Vakava henkilökohtainen syy voi olla esimerkiksi tärkeiden liikeneuvottelujen jatkuminen ennakoitua pidempään tai jo aiemmin sairastuneen sukulaisen tilan äkillinen huonontuminen.

Palvelu on maksullinen.

Maksu perustuu sisäministeriön asetukseen poliisin suoritteiden maksullisuudesta. Asetus uusitaan määräajoin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPoliisi
Palvelusta vastaaPoliisi
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 29.5.2020