suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Vartijaksi hyväksyminen

  • Ammattipätevyys
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Vartijalla tarkoitetaan henkilöä, joka turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa suorittaa vartioimistehtäviä. Vartijakorttia hakevan henkilön ei kuitenkaan tarvitse olla turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa, vaan kun edellytykset täyttyvät, hyväksyminen on myönnettävä kaikille hakijoille.

Vartioimistehtäviä ovat esimerkiksi omaisuuden vartiointi, henkilön koskematt ...

Toimi näin

Hakija voi tehdä hakemuksen poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Hakijan tulee kuitenkin saapua henkilökohtaisesti poliisilaitokselle, jos se on erityisestä syystä tarpeen. Hakemuksen voi tehdä myös henkilökohtaisesti poliisiasemalla tai poliisin palvelupisteessä.

Hakemukseen on liitettävä:

- selvitys (todistuskopio) vartijan peruskoulutuksen hyväksytystä suorittamisesta (vähintään 120 oppituntia - vähintään 40 oppitunnin pituinen väliaikaisen vartijan koulutus on osa vartijan koulutusta)

- selvitys (todistuskopio) voimankäyttövälineiden käyttäjäkoulutusten ja tehtävissä mukana pidettävän koiran tottelevaisuustarkastuksen hyväksytystä suorittamisesta (mikäli suoritettu ensimmäistä hyväksymistä haettaessa; muutoin kaksoiskappalehakemukseen)

- passilain säännöksissä säädetyt vaatimukset täyttävä valokuva hakijasta

Lisätietoja vartijaksi hyväksymisestä, vartijaksi hyväksymisen muuttamisesta, vartijakortin kaksoiskappaleen hankkimisesta sekä koulutusten vastaavuuksista ja hyväksi lukemisista löytyy poliisin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Vartijaksi voidaan hyväksyä 18 vuotta, mutta ei 68 vuotta täyttänyt, rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva henkilö. Hyväksymisen edellytyksenä on lisäksi vartijan peruskoulutuksen hyväksytty suorittaminen.

Palvelun toteuttaa

Poliisi

Palvelusta vastaa

Poliisi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 7.2.2024