suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Turvallisuusalan elinkeinolupa

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Poliisihallituksen Turvallisuusalan valvonta myöntää turvallisuusalan elinkeinoluvat ja hyväksyy turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijoiden vastuuhenkilöt, vastaavat hoitajat ja sijaiset, väliaikaiset vastaavat hoitajat sekä voimankäyttö-, ase- ja järjestyksenvalvojakouluttajat. Turvatarkastajat hyväksyy poliisilaitos omalla toimialueellaan. Turvallisuusalan elinkeinolupa oikeuttaa lupaa edellyttävän toiminnan harjoittamiseen kaikkialla maassa ja suomalaisella aluksella.

Yksityinen turvallisuusala jaotellaan usein vartioimisliike-, järjestyksenvalvoja-, turvatarkastus- ja turvasuojaustoimintaan. Toimiala muodostuu myös monista muista palveluista ja tuotteista, kuten erilaisista turvallisuusasiantuntija- ja koulutuspalveluista sekä turvallisuusteknologiaa ja -järjestelmiä tuottavista toiminnoista.

Vartioimisliiketoiminnalla tarkoitetaan ansiotarkoituksessa suoritettavaa, toimeksiantosopimukseen perustuvaa vartioimistehtävien hoitamista.

Järjestyksenvalvojatoiminnalla tarkoitetaan järjestyksenvalvojien asettamista järjestyksenvalvojan toimialueille ja järjestyksenvalvojien välittämistä.

Turvasuojaustoiminnalla tarkoitetaan ansiotarkoituksessa suoritettavaa, toimeksiantosopimukseen perustuvaa turvasuojaustehtävien hoitamista.

Vartioimisliiketoimintaa, järjestyksenvalvojatoimintaa tai turvasuojaustoimintaa harjoittavan turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa on oltava vastaavaksi hoitajaksi hyväksytty henkilö.

Toimi näin

Turvallisuusalan elinkeinolupaa haetaan Poliisihallituksen Turvallisuusalan valvonnasta Mikkelistä. Hakemuksen voi jättää sähköisesti, sähköpostilla tai postitse.

Tarkempia ohjeita sekä sähköiset ja tulostettavat hakulomakkeet löytyvät poliisin internet-sivuilta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPoliisi
Palvelusta vastaaPoliisi
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 15.3.2020