suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen paikka merkitään maastoon hyväksyttyjen piirustusten mukaisesti ennen rakennustyön aloittamista naulapaaluilla, jonka lisäksi rakennuspaikalle laitetaan korkeusasemaa osoittava merkintä. Rakennusluvan edellyttämä sijaintikatselmus suoritetaan asiakkaan tilauksesta heti rakennuksen perustusten valmistuttua.

Palvelun edellytyksenä on hyväksytty rakennuslupa ja luvassa edellytetyt mittaustoimenpiteet laskutetaan rakennuslupamaksun yhteydessä. Mahdolliset muut ylimääräiset mittaustoimenpiteet (esim. esimerkintä) laskutetaan erillisellä laskulla.

Rakennuksen sijainninmerkintä ja -katselmus sekä korkeuden näyttö tilataan Teknisen palvelukeskuksen mittauspalveluilta.

Toimi näin

Lisätietoja saa mittauspalveluiden puhelinneuvonnasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 25.5.2020