suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Rakentamisen luvat

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Rakennuksen rakentamiseen, laajentamiseen tai muuhun rakennustoimenpiteeseen tarvitaan lähes aina lupa kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta.

Rakennuslupien käsittelyaika

Rakennuslupien käsittely kestää tällä hetkellä keskimäärin noin kolme (3) kuukautta sisältäen lupakäsittelijän pyytämät täydennykset; käsittelyaikaa pystyy merkittävästi lyhentämään, jos Lupapisteeseen jätetty hakemus ja si ...

Toimi näin

Rakentamisen lupia haetaan aina Lupapiste.fi -palvelun kautta.

Tarvittaessa Sipoon kunnan lupa-arkkitehti tai -valmistelija neuvoo hakemuksen tekemisessä. Ennakko-ohjausta ja kysymyksiä voi esittää myös Lupapiste.fi -palvelun neuvonta-osiossa (”Kysy neuvoa”).

Kenelle ja millä ehdoin

Lupapiste.fi

Sipoossa rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste -palvelun kautta.

Lupapiste on sähköinen palvelu, jossa kansalaiset, yritykset ja yhteisöt hoitavat lupa- ja ilmoitusasiansa vuorovaikutuksessa viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa. Sähköinen palvelu kattaa kaikki lupa-asiointitarpeet ensimmäisestä kontaktista aina hankkeen valmistumiseen saakka, olipa kyse sitten parvekkeen lasituksesta tai ostoskeskuksen rakentamisesta.

Lupapiste-palvelua voi käyttää kaikkiin rakentamisen lupiin liittyvissä kysymyksissä jo ennen rakennushankkeen aloittamista. Palvelu neuvoo ja opastaa luvanhakijaa muun muassa siitä, onko suunniteltu hanke luvanvarainen ja millaisia lupia se tarvitsee.

Neuvontapalvelu ohjaa luvantarvitsijaa hakemaan rakennushankkeen sijainnin kartalta ja kuvaamaan lupa-asian yksityiskohtaisesti ja selkeästi. Laadukkaat ja oikeat tiedot sisältävät pyynnöt helpottavat myös vastaanottavaa viranomaista asian käsittelyssä. Palvelun kautta sähköisesti asioiva luvanhakija saa henkilökohtaista palvelua asiasta vastaavalta viranomaiselta.

Neuvontapalvelu on avoinna kaikille rakentamista suunnitteleville kuntalaisille ja se on maksuton. Palveluun rekisteröidytään helposti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rekisteröityminen vie yhden pankkitunnuksen, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu tunnuksella ja salasanalla.

Palvelun toteuttaa

Sipoon kunta

Palvelusta vastaa

Sipoon kunta
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 14.4.2023