suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntsälän kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Mäntsälä
  • Julkinen palvelu
Alue Mäntsälä
Palvelun kieli suomi

Lupapiste.fi palvelussa kukin näkee oman rakennusprojektinsa asiakirjat. Muut saa nähdäkseen kunnantalolla. Uudemmat ovat sähköisessä arkistossa, vanhemmat asiakirjat ovat paperisina arkistoituna.


Toimi näin

Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa ennakkoon sovittuna aikana. Arkiston asiakirjoja voit tarvittaessa kopioida arkistossa, mutta et voi saada niitä ulkopuolelle lainaan.

Tutustuminen rakennusvalvonnan arkistoituihin asiakirjoihin tapahtuu kunnantalolla. Ota yhteyttä kuntakehityspalvelujen lupasihteeriin tai suunnitteluavustajaan. Yhteystiedot www.mantsala.fi sivulla.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Mahdolliset kopiot, todistukset ja selvitykset ovat maksullisia. Maksujen suuruudesta päättää lautakunta, jonka alaisuudessa rakennusvalvonta toimii. Hinnasto on nähtävillä www.mantsala.fi sivulla, hakukenttään sana "Hinnasto".


Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.


Palvelun toteuttaa: 
Mäntsälän kunta