suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Järjestyksenvalvojan asettaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Jos järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen ei muulla tavalla ole tarkoituksenmukaista sekä järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sitä perustellusta syystä edellyttää, alueen tai paikan tai kulkuneuvon lähtöpaikan poliisilaitos voi lisäksi antaa luvan asettaa järjestyksenvalvojia poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi:

- terveyden- tai sosiaalihuollon toimipisteeseen koulukoteja tai ...

Toimi näin

Poliisin verkkosivulla on tulostettava lomake. Hakemuksen voi jättää myös poliisiasemalle tai poliisin palvelupisteeseen.

Lisätietoja järjestyksenvalvojien asettamisesta ja asettamisen muuttamisesta löytyy poliisin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Lupaan voidaan liittää järjestyksenvalvojien koulutukseen, voimankäyttövälineiden kantamiseen, toimialueeseen sekä sijoitteluun ja lukumäärään liittyviä ehtoja.

Luvan myöntänyt poliisilaitos voi tarvittaessa peruuttaa luvan sekä muuttaa luvan ehtoja tai voimassaoloaikaa sellaisten olosuhteiden muutosten vuoksi, joilla on olennaisia vaikutuksia toimialueen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiselle.

Järjestyksenvalvontatehtäviä laissa tarkoitetuilla alueilla ja paikoissa saa hoitaa vain turvallisuusalan elinkeinoluvan haltija, joka voi teettää tehtäviä palveluksessaan olevalla, kortillisella järjestyksenvalvojalla, joka on hyväksytysti suorittanut vartijan koulutuksen tai jolla on voimassa oleva hyväksyminen vartijaksi, ja joka ei ole täyttänyt 68 vuotta.

Palvelun toteuttaa

Poliisi

Palvelusta vastaa

Poliisi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 29.5.2020