suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Ampuma-aseiden ja - tarvikkeiden käyttöturvallisuuden tarkastus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Poliisihallituksen asehallinto suorittaa jokaiselle ampuma-aseelle yleistarkastuksen, koeammunnan sekä koeammunnan jälkeisen tarkastuksen kansainvälisen tarkastusjärjestön tarkastusmenetelmän tai sitä vastaavan menetelmän mukaan. Tarkastukset hyväksytään ristiin sopimusvaltioissa, eikä tarkastusta tarvitse tehdä, jos ampuma-ase tai patruunat on jo tarkastettu jossakin tarkastusjärjestöön kuuluvassa valtiossa.

Asehallinto suorittaa lisäksi ampumatarvikkeille tyyppitarkastuksen ja valmistus- tai maahantuontierän tarkastuksen.

Poliisihallitus voi antaa patruunoiden valmistajalle tai maahantuojalle patruunoiden tarkastusmerkinnän käyttöoikeuden erikseen säädetyillä edellytyksillä.

Toimi näin

Ampuma-aseiden ja ampuma-aseiden ladatut ampumatarvikkeet on ennen myyntiä toimitettava tarkastettavaksi ja hyväksyttäväksi Poliisihallituksen asehallintoon. Lisätietoja tarkastuksen ja hyväksynnän suorittamisesta saa sähköpostitse osoitteesta asehallinto@poliisi.fi tai puhelimitse poliisin neuvontapalvelusta.

Sillä, joka toimittaa aseen tai ampumatarvikkeen tarkastettavaksi, on oikeus pyynnöstä saada erillinen todistus suoritetusta tarkastuksesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPoliisi
Palvelusta vastaaPoliisi
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 15.3.2020