suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Ajokortin erityisehdot ja luokan alentaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Poliisi voi alentaa ajokorttiluokkaa ja muuttaa ajokorttiin liitettyjä erityisehtoja ja rajoituksia, mikäli siihen ilmenee syytä.

Toimi näin

Poliisi tekee ajokorttiluokan alentamista tai erityisehdon muuttamista koskevan päätöksen ja antaa tarvittaessa väliaikaisen kortin. Uutta korttia haetaan Ajovarma Oy:n palvelupisteestä. Maksu suoritetaan Ajovarman kanssa asioitaessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Poliisi voi muuttaa ajo-oikeuden haltijan ajo-oikeutta, jos hän ei enää täytä ajokorttiluvan saamisen edellytyksiä, sen luokan ajoneuvon ajo-oikeutta vastaavaksi, jonka ajokorttiluvan myöntämisen ja ajokortin saamisen edellytykset hän täyttää.

Ajo-oikeus palautetaan ennalleen, kun ajo-oikeuden haltija esittää täyttävänsä jälleen ajokorttiluvan myöntämisen edellytykset ja poliisi palauttaa hallussaan olevan ajo-oikeutta vastaavan ajokortin.

Ajokorttiin voidaan liittää ehtoja ja rajoituksia. Tällaisia voivat olla esim. vaatimus siitä, että kuljettajan täytyy käyttää silmälaseja tai muita apuvälineitä ajaessaan. Ehdot ja rajoitukset merkitään numeroin ajokortin taustapuolelle.

Palvelun toteuttaa

Poliisi

Palvelusta vastaa

Poliisi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 6.2.2024