suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Vuoksenlaakson vammais- ja perhetyö ry

Organisaatio

Vuoksenlaakson vammais- ja perhetyö ry:n ylläpitämä Palvelukoti Vuokko on 15 paikkainen kehitysvammaisten aikuisten ympärivuorokautinen palvelukoti. Palvelusta on puitesopimus Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa. Toiminnan arvoja ovat kodinomaisuus, turvallisuus, tasa-arvoinen yhteisöllisyys ja ikääntyvien kehitysvammaisten hyvä vanhuus.

Yhdistyksen tapaamispaikkatoiminnassa järjestetään valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja. Toiminnalla mahdollistetaan lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman suhteen ylläpitäminen ja kehittäminen turvallisessa ympäristössä. Meillä on mahdollisuus toteuttaa myös useamman vuorokauden mittaisia tuettuja tapaamisia. Palvelu on maksullista ja toteutuu yleensä lapsen kotikunnan myöntämällä maksusitoumuksella.

Päiväryhmä Liekku on suljettu ryhmä neljälle äidille/isälle ja perheen vauvalle (0-2v). Toiminnan tavoitteena on lapsiperheen arjen ja voimavarojen suunnitelmallinen tukeminen sekä lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen kehittäminen. Toiminta rahoitetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n ja Eksoten myöntämillä avustuksilla ja se on asiakkaalle maksutonta.

Yhdistyksessä on vapaaehtoisia, jotka järjestävät tapahtumia ja virkistystoimintaa, toimivat vertaistukijoina/kokemusasiantuntijoina sekä osallistuvat varainhankintaan tekemällä esimerkiksi käsitöitä myyntiin. Yhdistyksen jäsenenä voit tukea toimintaa ja saat mahdollisuuden vaikuttaa.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin