suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vuoksenlaakson vammais- ja perhetyö ry

Päiväryhmä vauvaperheille

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Vuoksenlaakson vammais- ja perhetyö ry:n Päiväryhmä Liekku on vertaistuellinen, suljettu ryhmä neljälle äidille/isälle ja perheen vauvalle (0-2v). Päiväryhmä tarjoaa intensiivistä ja suunnitelmallista ryhmämuotoista vauvaperhetyötä perheille, jotka tarvitsevat tukea vanhemmuuteen ja vuorokausirytmin löytämiseen. Päiväryhmässä tuetaan lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen vahvistumista sekä ennaltaehkäistään ja hoidetaan vuorovaikutushäiriöitä.

Päiväryhmässä vaihtelevat ryhmä- ja yksilökeskeiset toiminnot. Ryhmä kokoontuu puolen vuoden ajan 3 päivänä viikossa klo 10-14:30. Päivittäiset toistuvat arkirutiinit vahvistavat ennakoitavuuden ja hallinnan tunnetta sekä luovat rytmiä päivään. Arjen harjoittelu yhdessä vertaisten ja työntekijöiden

kanssa vähentää perheessä vallitsevaa kaaoksen tuntua ja luo turvallisuutta. Perheen vanhemman kanssa, joka ei osallistu ryhmään, työskennellään ryhmäpäivien ulkopuolella. Päiväryhmätoimintaan kuuluu koko perheelle tarkoitettu viiden päivän ympärivuorokautinen intensiivijakso Ensi- ja turvakotien liiton koulutuskeskus Sopukassa.

Toimi näin

Ota yhteyttä päiväryhmän ohjaajiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Päiväryhmään voivat hakeutua perheet, joissa on esimerkiksi mielenterveysongelmia tai päihde- ja/tai väkivaltakokemuksia; joiden sosiaalinen verkosto on puutteellinen; joiden elämätilanne on kriisissä tai jotka ovat uupuneita tai heikkolahjaisia ja joille avopalveluna järjestetty tuki riittää. Vanhemmilla voi olla traumaattisia kokemuksia, jotka vaikuttavat vanhemmuuteen ja vauvan ja vanhemman vuorovaikutussuhteeseen.

Perheet voivat tulla asiakkuuteen omasta aloitteesta tai esimerkiksi äitiys- tai lastenneuvolan, perhetyön, pikkulapsipsykiatrian tai lastensuojelun kautta.

Lastensuojelun asiakkuutta ei tarvita.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVuoksenlaakson vammais- ja perhetyö ry
Palvelusta vastaaVuoksenlaakson vammais- ja perhetyö ry
Alue Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vuoksenlaakson vammais- ja perhetyö ry
Päivitetty: 13.2.2020