suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yrittäjän vakuutukset

Jos toimit työnantajana, hanki työntekijöillesi lakisääteiset vakuutukset.Avautuu uuteen ikkunaan.Yrittäjänä sinun tulee yleensä ottaa yrittäjän eläkevakuutus YEL tai maatalousyrittäjän eläkevakuutus MYEL. Ne kerryttävät eläkettäsi ja antavat turvaa esimerkiksi työkyvyttömyytesi varalta. Tietyillä toimialoilla on myös erityisiä pakollisia vakuutuksia. Lisäksi voit tarvittaessa hankkia lisäturvaa yritystoiminnallesi vapaaehtoisilla vakuutuksilla.

Huomaathan, että YEL-vakuutuksessa vahvistetun YEL-työtulosi perusteella lasketaan lähes kaikki ansiosidonnaiset sosiaalietuudet.

Jos toimit työantajana, hanki työntekijöillesi lakisääteiset vakuutukset.Avautuu uuteen ikkunaan.

Katso aiheeseen liittyvät sisällöt:

Yrittäjän eläkevakuutukset

Yrittäjänä sinun tulee ottaa yrittäjän tai maatalousyrittäjän eläkevakuutus. Työtulosi määrittelee, kuinka paljon maksat eläkemaksua ja saat eläkettä.

Toimialakohtaiset vakuutukset

Tietyillä toimialoilla on erityisiä pakollisia vakuutuksia. Niitä ovat muun muassa potilas-, ympäristövahinko- ja liikennevakuutukset.

Yrittäjän vapaaehtoiset vakuutukset

Voit täydentää yritystoimintasi pakollisia vakuutuksia vapaaehtoisilla vakuutuksilla. Niitä ovat esimerkiksi omaisuus- ja vastuuvakuutukset.