suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Käyttäjän ilmoittaman sähköpostiosoitteen vahvistustapa on muuttunut Suomi.fi-viesteissä

Julkaistu 30.4.2024


Suomi.fi-viestit vaatii vahvistetun sähköpostiosoitteen palvelun käyttöä varten. Käyttäjä saa tähän sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen siitä, että hänelle on saapunut uusi viesti Suomi.fi-viesteihin.

Jatkossa käyttäjän tulee vahvistaa antamansa sähköpostiosoite kuusinumeroisen vahvistuskoodin avulla. Koodi lähetetään käyttäjälle sähköpostitse silloin, kun hän on ottamassa palvelua ensimmäisen kerran käyttöönsä tai käy muuttamassa palveluun ilmoittamaansa sähköpostiosoitetta.

Mikäli Suomi.fi-viestit otetaan käyttöön Verohallinnon OmaVero-palvelussa, sähköpostiosoite vahvistetaan vielä toistaiseksi klikkaamalla vahvistusviestiin liitettyä linkkiä.

Miksi muutos tehdään?

Aiemmin sähköpostiosoite vahvistettiin linkistä, joka saapui sähköpostiviestissä. Viranomaisten nimissä lähetetyt huijausviestit ovat kuitenkin viime aikoina yleistyneet merkittävästi.

Nyt tehdyllä muutoksella pyritään ehkäisemään näitä huijausyrityksiä. Jatkossa Suomi.fi ei koskaan lähetä sinulle linkkejä OmaVerossa tapahtunutta käyttöönottoa lukuun ottamatta.

Huomioithan kuitenkin, että jos vastaanottamasi sähköpostiviesti sisältää palvelun nimen "Suomi.fi", jotkin sähköpostiohjelmat saattavat muuttaa sen automaattisesti linkiksi. 

Lue lisää sähköpostin vahvistamisesta, jos käytät Suomi.fi-mobiilisovellusta 

Lue lisää sähköpostin vahvistamisesta, jos käytät Suomi.fi-verkkopalvelua