suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomen ympäristökeskus SYKE

Ympäristöjärjestelmä EMASiin rekisteröinti sekä sertifikaatin ja logon käyttöoikeuden myöntäminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

EMAS-ympäristöjärjestelmä (the Eco-Management and Audit Scheme) on kaikille yrityksille ja organisaatioille tarkoitettu vapaaehtoinen ympäristöjärjestelmä. Rekisteröintiä EMAS-järjestelmään voivat hakea kaikki organisaatiot, joiden toiminnasta aiheutuu ympäristövaikutuksia ja jotka sitoutuvat parantamaan ympäristönsuojelunsa tasoa ympäristöjärjestelmälle asetettujen vaatimusten mukaisesti.

EMAS-järjestelmä edellyttää, että ulkopuolinen, päteväksi todettu taho toteaa ympäristöjärjestelmän ja ympäristöraportin täyttävän niille asetetut vaatimukset. Vaatimukset perustuvat EU:n asetukseen.

Suomen ympäristökeskus tarjoaa neuvontaa EMAS-järjestelmästä ja siihen liittymisestä. Verkkosivuilla ylläpidetään ajantasaista tietoa, ohjeistusta ja lomakkeita.

EMAS-rekisteröintiä koskevien hakemusten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. Käsittelyaikaa saattaa pidentää rekisteröitävien toimipaikkojen lukumäärä.

Toimi näin

Täytä tulostettava EMAS-rekisteröintihakemus ja lähetä se Suomen ympäristökeskukselle.

Rekisteröinnin ylläpito edellyttää vuosittaista ympäristöraportointia ja ympäristöjärjestelmän toimivuuden todentamista. Uusi ympäristöraportti tehdään joka kolmas vuosi.

Kenelle ja millä ehdoin

EMAS-järjestelmään liittymiseksi organisaation tulee lähettää hakemus liitteineen Suomen ympäristökeskukselle. Hakemuksessa pyydettyjen organisaatiota koskevien tietojen lisäksi tarvitaan ulkopuolisen, akkreditoidun todentajan lausunto ympäristöjärjestelmän todentamisesta ja ympäristöraportin vahvistamisesta sekä vahvistettu ympäristöraportti.

Palvelu on maksullinen.

Rekisteröinnistä ja rekisteröinnin ylläpitämisestä peritään maksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuomen ympäristökeskus SYKE
Palvelusta vastaaSuomen ympäristökeskus SYKE
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Suomen ympäristökeskus SYKE
Päivitetty: 8.3.2021