suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rääkkylän kunta

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Rääkkylä
  • Julkinen palvelu

Rääkkylän kunta avustaa yksityisteiden kunnossapitoa. Avustukset ilmoitetaan kuulutuksella haettaviksi uusille järjestäytyneille (tiehoitokunta) ja järjestäytymättömille teille vuosittain yleensä 31.3. mennessä. Uuden yksityistielain voimaantulon 1.1.2019 jälkeen kunnossapitoavustusta voi myöntää vain yksityisteille joilla on tiekunta.

Avustuksen saannin ehtona on, että tie on pysyvän asutuksen käyttämä pääsytie. Pysyvästi asuttuna taloutena pidetään asuntoa, jossa asutaan ympäri vuoden ja joka on väestötietojärjestelmään talletettu asuinpaikka. Käytetyn matkan asuinrakennuksesta tai sen liittymästä tien alkuun on oltava vähintään 500 metriä. Avustusta voi saada myös tie, jolla on paikkakunnan liikenteessä huomattava merkitys kuten se, että tietä käytetään yleisesti läpikulkuliikenteeseen, tien varrella on palvelulaitoksia tai muita merkittävästi liikennettä aiheuttavia toimintoja (yleinen uima- ja veneranta, kylätalo jne.).

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

1. tielle on perustettu tiekunta

2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Yksityistieavustushakemuksen voi tehdä verkossa osoitteessa www.miunpalvelut.fi. Edellisenä vuonna yksityistien kunnossapitoavustusta saaneille avustus myönnetään ilman hakemusmenettelyä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Uusi 1.1.2019 voimaan tuleva yksityistielaki 560/2018

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRääkkylän kunta
Palvelusta vastaaRääkkylän kunta
Alue Rääkkylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rääkkylän kunta
Päivitetty: 5.6.2020