suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Yksityinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Rauma
  • Yksityinen palvelu

Yksityistä varhaiskasvatusta Raumalla järjestetään palvelusetelipäiväkodeissa ja yksityisen hoidon tuella ja kuntalisällä yksityisissä ryhmäperhepäiväkodeissa ja yksityisessä perhepäivähoidossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Yksityiseen päiväkotiin voi palvelusetelin saada raumalainen perhe. Palvelusetelin myöntämisestä päättää Rauman kaupunki. Palveluseteli voidaan myöntää vähintään yhden kuukauden ajaksi. Palveluseteliä haetaan jokaisesta lapsesta erikseen.

Yksityiseen ryhmäperhepäiväkotiin ja yksityiseen perhepäivähoitoon yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää haetaan Kelasta.

Raumalla kuntalisä saamisen ehtona on, että lapsi on hoidossa yksityisessä perhepäivähoidossa: perhepäivähoitajan kotona, ryhmäperhepäivähoidossa tai perhe on palkannut hoitajan kotiin, lapsi asuu Raumalla ja lapsen hoitoaika on yli 25 tuntia viikossa.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 9.9.2021