suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Sipoon kunnassa on yksityisiä perhepäivähoitajia, jotka hoitavat lapsia kotonaan yksityisesti. Ryhmässä on pääsääntöisesti maksimissaan neljä lasta. Lisäksi voi olla yksi osa-päivähoidossa oleva joko esiopetus- tai kouluikäinen lapsi. Ryhmään lasketaan mukaan perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset. Sipoon kunnan perhepäivähoidon ohjaaja tekee tarkistuskäynnin hoitajan kotiin ennen toiminnan aloitusta ja tarvittaessa toiminnan aikana.

Toimi näin

Yksityinen perhepäivähoitaja ja perhe solmivat hoitosuhteen ja hoitoaikasopimukset keskenään.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Oikeus päivähoitoon säilyy heinäkuun loppuun asti (31.7.) lapsen koulun aloitusvuonna.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.

Palvelun tuottaja ja perheet sopivat maksuista. Perheet voivat hakea yksityisen hoidon tukea KELA:lta.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 31.1.2020