suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Raumalla toimii n. 20 yksityistä perhepäivähoitajaa. Yksityistä perhepäivähoitoa tuetaan Raumalla kuntalisällä. Yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää haetaan Kelasta. Kuntalisän ehtona on, että lapsi on hoidossa yksityisessä perhepäivähoidossa: perhepäivähoitajan kotona, ryhmäperhepäivähoidossa tai perhe on palkannut hoitajan kotiin; lapsella on lakisääteinen oikeus yli 20 viikkotunnin ylittävään varhaiskasvatukseen ja että lapsi asuu Raumalla.

Rauman seudun yksityiset perhepäivähoitajat löytyvät osoitteesta: http://www.paivahoitajat.fi/paivahoitajat/rauma.html

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotKela
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 23.9.2019