suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalassa työskentelee useita yksityisiä perhepäivähoitajia. Yksityinen perhepäivähoito on kunnan valvomaa, ja valvonnasta vastaa perhepäivähoidon päällikkö. Yksityisen perhepäivähoitoon haetaan ottamalla yhteyttä suoraan hoitajaan. Huoltajat ja perhepäivähoitaja tekevät hoitosopimuksen, jossa sopivat päivähoitoon liittyvistä käytännöistä.

Toimi näin

Ota yhteyttä yksityiseen perhepäivähoitajaan perhepäivähoidon mahdollisuuksien selvittämiseksi ja hoitosopimukseen liittyvien käytäntöjen sopimiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 16.9.2021