suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Yksityinen palvelu

Yksityiset päiväkodit järjestävät varhaiskasvatusta ostopalveluna. Kokkolan kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin myöntämällä perheelle varhaiskasvatuksen palvelusetelin.

Paikkaa haetaan suoraan päiväkodista.

Palvelusetelipäiväkotien omavastuuosuus määräytyy samoin kuin kunnallinen varhaiskasvatusmaksu.

Toimi näin

Sovi varhaiskasvatuksen aloituksesta yksityisen palveluntuottajan kanssa. Laadi palvelusopimus yksityisen palvelutuottajan kanssa.

Palvelusopimuksen laatimisen jälkeen voit hakea palveluseteliä Kokkolan kaupungin sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Palvelusetelipäiväkotien omavastuuosuus määräytyvät samoin kuin kunnallisen varhaiskasvatuksen varhaiskasvatusmaksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Kokkola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 3.9.2021