suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Yhteispäivystys

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan päivystysvastaanotosta käytetään nimitystä yhteispäivystys. Yhteispäivystyksellä tarkoitetaan päivystysvastaanottoa, jossa hoidetaan sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon päivystyspotilaita. Yhteispäivystys on auki kaikkina vuorokauden aikoina.

0-16-vuotiaat hoidetaan hoidon tarpeen arvioinnin perusteella yhteispäivystyksessä tai lasten ja nuorten päivystyksessä, joka toimii ympäri vuorokauden. Lähetteellä tulevat hoidetaan aina lasten ja nuorten päivystyksessä (vakavasti sairaat lapset ja nuoret).

YLE-päivystyksessä vastaanottotoimintaa pitää 1-2 yleislääketieteen lääkäriä sekä päivystävä sairaanhoitaja. Lisäksi vastaanotossa työskentelee potilaiden seurannasta vastaava hoitaja sekä toimenpiteissä ja tutkimuksissa avustavaa hoitohenkilökuntaa.

Yhteispäivystyksessä toimii lääkärin- ja hoitajavastaanottojen lisäksi puhelinneuvonta, joka palvelee kaikkina vuorokaudenaikoina. Puhelinneuvonta antaa kotihoito-ohjeita, arvioi hoidon kiireellisyyden ja ohjaa potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Erikoissairaanhoidon päivystyksessä työskentelee kaksi päivystävää lääkäriä, joista toinen hoitaa konservatiivia (sisätaudit, neurologia, keuhkosairaudet) ja toinen kirurgisia potilaita. Muiden erikoisalojen potilaat pyritään virka-aikana hoitamaan kunkin erikoisalan poliklinikalla tai alan erikoislääkäriä konsultoimalla.

Yhteispäivystyksessä tapahtuvan päivystystoiminnan lisäksi sairaalassa päivystää lastenlääkäri, gynekologi ja anestesiologi. Päivystyspalveluihin kuuluu myös sisätautien ja kirurgian alojen erikoislääkäreiden, radiologian ja psykiatrian varallaolopäivystys. Myös laboratoriopalvelut ovat saatavissa ympärivuorokautisesti.

Toimi näin

Mikäli arvioit, että tarvitset hoitoa vammaasi tai äkilliseen sairauteesi vuorokauden sisällä, soita päivystysapuun: 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 21.9.2021