suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntsälän kunta

Viljelypalstat

  • Palvelu
  • Mäntsälä
  • Julkinen palvelu

Mäntsälän kunta vuokraa asukkaille viljelypalstoja kirkonkylän keskustasta Isonniityn puistoalueelta.

Vuokrattavia viljelypalstoja on kahdenkokoisia 5x10 m ja 10x10 m. Palstoja voi vuokrata toistaiseksi voimassa olevana sekä yhden

kauden pituisia vuokrasopimuksia. Monivuotiseen viljelyyn osoitettuja palstoja on 10 kpl (palstojen koko 10x10 m). Viljelykausi on 15.5. – 30.9. välinen aika. Viljelyn voi aloittaa kun kunta on tehnyt maalle perusmuokkauksen. Toistaiseksi vuokratuille palstoille kunta ei tee vuosittaista perusmuokkausta.

Viljelypalstat ovat haettavissa vuosittain ajalla: 15. maaliskuuta - 15. huhtikuuta. Jos hakijoita on enemmän kuin jaettavia palstoja, tullaan palstat arpomaan. Yksi henkilö voi saada vain yhden viljeltävän palstan kerrallaan. Vuokraoikeuden siirto on kielletty.

Toimi näin

Viljelypalstojen hakuaika on vuosittain ajalla: 15. maaliskuuta - 15. huhtikuuta. Hakemus on vapaamuotoinen ja se jätetään palvelupiste Vinkkiin.

Jos hakijoita on enemmän kuin jaettavia palstoja, tullaan palstat arpomaan. Yksi henkilö voi saada vain yhden viljeltävän palstan kerrallaan. Kunta osoittaa

vuokrattavan palstan. Palstat luovutetaan ensisijaisesti Mäntsälän kunnan asukkaille. Jos vuoden vuokrasopimuksella olevia palstoja jää hakuajan jälkeen vuokraamatta, voidaan ylijääviä palstoja vuokrata tarvittaessa ulkopaikkakuntalaisille. Palstamaksu on maksettava kahden viikon sisällä laskun saapumisesta. Palsta, jonka maksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä vuokrataan edelleen toiselle viljelijälle.

Monivuotista vuokrasuhdetta ei solmita ulkopaikkakuntalaisten kanssa. Vuokra-ajan päätyttyä palsta palautuu kunnalle ilman erillistä irtisanomista.

Ennen vuokra-ajan päättymistä palsta on tyhjennettävä viljely kasveista, työvälineistä ja tarvikkeista. Vuokraoikeuden siirto on kielletty

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tekninen ja elinvoimalautakunta vahvistaa vuosittain viljelypalstojen vuokran.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntsälän kunta
Palvelusta vastaaMäntsälän kunta
Alue Mäntsälä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mäntsälän kunta
Päivitetty: 5.10.2021