suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Vesihuoltoon liittyminen ja katukorot

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Vesihuoltoon liittyminen

Vesihuoltoon liittymistä haet Lupaspiste.fi - palvelun kautta. Liittämiskohtailmoituksella haet liittymistä Mikkelin kaupungin kunnalliseen vesihuoltoon, ilmoitat tonttijohtojen uusimista tai laajoista putkiremonteista. Liitoslausunnossa saat tiedot liittämiskohdasta ja -korosta. Liittämiskohta on vastuuraja Mikkelin Vesilaitoksen ja kiinteistön välillä. Johtojen sijoittam ...

Toimi näin

Vesihuoltoon liittymisen lähtötiedot saat Lupapiste.fi-palvelun kautta tekemällä liitoslausuntopyynnön. Liitoslausuntopyyntö käsitellään Lupapisteessä Vesi- ja jätevesijohtojen sijoittamisena joko katu- tai yleiselle alueelle.

Lupapisteessä tehtyyn liitoslausuntopyyntöön viranomainen liittää liitoslausunnon ja muut tarvittavat liitteet kohteen suunnittelua ja toimenpiteitä varten.

Palvelun saat käyttöösi kirjautumalla Lupapisteeseen ohjeiden mukaan. Lupapisteessä helpoin ja nopein tapa pyytää palvelua on tehdä neuvontapyyntö. Neuvontapyynnön voit helposti muuttaa luvan hakemiseksi, jos työ edellyttää kaivamista yleisellä alueella.

Valinnat Lupapisteessä sisäänkirjautumisen jälkeen:

  1. Anna kohteen osoite esim. "Kadunnimi 2, Mikkeli" tai osoita paikka kartalta.
  2. Jatka - Yleiset alueet - Rakenteiden sijoittaminen yleiselle alueelle - Pysyvien maanalaisten rakenteiden sijoittaminen - Vesi ja viemärijohtojen sijoittaminen.
  3. Valitse - Neuvontapyyntö, jos haet liitoslausuntoa tai karttaotteita (liitoslausuntopyynnössä hakijan tiedot tulevat suoraan Vesilaitoksen asiakastiedoiksi, anna tarvittaessa asiakkaan yhteystiedot).

Lupapisteessä tehtyyn liitoslausuntopyyntöön viranomainen liittää liitoslausunnon ja muut tarvittavat liitteet kohteen suunnittelua sekä toimenpiteitä varten.

Kiinteistön omistajalle:

Käytä ammattilaista vesihuollon suunnittelussa. Teetä suunnitelma vesihuoltoon liittymisestä tai nykyisen vesihuollon peruskorjauksesta. Toimita suunnitelma Mikkelin kaupungin rakennusvalvontaan ja liitä se Lupapiste.fi-palveluun. Tee liittymissopimus Mikkelin Vesilaitoksen kanssa. Hanki urakoitsija tekemään työ, ja sovi Mikkelin Vesilaitoksen yhteyshenkilöiden kanssa liittämistyön ajankohta. Ilmoita liittämistyön ajankohta myös Lupapisteessä.

Kohteen suunnittelijalle:

Johtojen sijoittamiseen katualueelle tai yleisille alueille tarvitset sijoittamisluvan. Luvan haet helpoiten Lupapisteen kautta. Katualueella kaivamiseen tarvitaan kadun ylläpitäjän lupa. Myös kaivuluvan haet Lupapisteen kautta. Toisen maalla kaivamiseen tarvitset maanomistajan luvan.

Huomioithan, ettei liittämiskohtailmoitus anna lupaa asemakaava-alueen yleisten alueiden puiden kaatamiseen tai kadun kalusteiden siirtämiseen tai poistamiseen. Nämä asiat käsitellään sijoittamisluvassa, ja niistä annetaan erilliset lausunnot Lupapisteessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Vesihuoltoon liittymisen lähtötiedot saat Lupapiste.fi-palvelun kautta. Kirjaudu palveluun Lupapisteen ohjeiden mukaan.

Palvelun toteuttaa

Mikkelin kaupunki

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020