suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Yksityinen palvelu

Tuusulassa vesihuoltopalveluita asukkaille tarjoavat Tuusulan Vesi (kunnan vesihuoltoliikelaitos), Ruotsinkylän vesiosuuskunta ja Nummismäen vesiosuuskunta verkostoalueillaan. Talousvesi toimitetaan kaikille Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymältä (tukkuvesiyhtiö) ja jätevedet viemäröidään koko Tuusulasta Helsingin Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle. Lisätietoja Tuusulan Veden verkkosivuilla.

Toimi näin

Uutta asuntoa rakentavat pyytävät kunnallistekniset liitostiedot Lupapiste-palvelusta (verkkoasiointi).

Olemassa olevat kiinteistöt haja-asutusalueella voivat pyytää vesihuollon liitoslausunnon sähköpostilla vesihuoltolaitos@tuusula.fi

Vesimittarilukema ilmoitetaan vuosittain KulutusWeb-palvelun kautta (verkkoasiointi).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vesihuollon maksut liittymisvaiheessa koostuvat liittymismaksusta ja liitostyömaksuista. Liittymismaksu määräytyy liitettävän kiinteistön kerrosalan perusteella (vesihuoltoliikelaitoksen taksa) ja liitostyömaksut laskutetaan voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntien tai kuntayhtymien vesihuollolla on velvollisuus turvata asukkaille moitteeton talousvesi sekä asianmukainen jätevesien viemäröinti ja käsittely.

Taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti kuulua kunnan tai kuntayhtymän vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin. Kiinteistön omistajan tulee tehdä kiinteistön liittämisestä vesihuoltoon ja palvelun käytöstä sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa. Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, sopimus yleensä siirtyy uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt, veden käytön ja jätevesimaksun.

Taajaman ulkopuolella kiinteistön omistajilla ei aina ole velvollisuutta liittyä vesihuollon palvelujen käyttäjäksi, jos kiinteistön vedensaanti ja viemäröinti hoituvat asianmukaisesti muulla tavalla. Haja-asutusalueilla vesihuoltopalveluja ei välttämättä ole saatavissa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää liittymisvelvollisuudesta vapautuksen hakemuksen perusteella.

Kun mahdollisimman suuri osa kiinteistöistä kuuluu vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin, vesihuolto pystyy toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Jätevesien käsittely on huolenpitoa ympäristöstä. Kunta tai kuntayhtymä tekee yhteistyötä yksityisten vesiosuuskuntien sekä vettä toimittavien ja jätevesiä käsittelevien toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTuusulan kunta
Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 5.12.2019