suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Vesihuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Mäntsälän kunta
Alue: Mäntsälä
Palvelun kieli: suomi

Nivos Vesi tuottaa vesihuoltopalveluja ensisijaisesti Mäntsälän kunnan asemakaava-alueille sekä niiden lähialueiden kiinteistöille. Vahvistetut toiminta-alueet Mäntsälässä ovat Kirkonkylän ja Hyökännummen asemakaava-alueet, Sälinkään kyläalue ja Lukon ja Kilpijärven alueet. Lisäksi Nivos Vesi palvelee alueen vesiosuuskuntia veden toimituksen ja jäteveden puhdistamisen osalta. Nivos Vedellä on kolme omaa vedenkäsittelylaitosta: Ojala, Lukko ja Puntarmäki.


Toimi näin

Liittymissopimukset tehdään toiminta-alueilla sijaitsevien kiinteistöjen kanssa. Liittymän omistaja vastaa kiinteistön vesihuoltomaksuista.

Kiinteistön omistajan vaihdoksesta tulee ilmoittaa Nivos Vedelle. Kopio kauppakirjasta tarvitaan todisteeksi liittymän siirrosta uudelle omistajalle.

Kiinteistön vuokralaisen kanssa ei tehdä erillistä käyttösopimusta, vaan liittymän omistaja vastaa kiinteistölle aiheutuvista vesihuoltomaksuista.

Kannattaa huomioida, että uuden asiakkaan liittymishakemuksen käsittely ja varsinainen liitostyö voi ruuhka-aikaan viedä useamman viikon.


Kenelle ja millä ehdoin

Toiminta-alueen ulkopuoliset kiinteistöt voivat liittyä vesiosuuskuntiin tai niiden on hoidettava vesihuolto ja jätevesien käsittely kiinteistökohtaisin ratkaisuin.

Palvelu on maksullinen.

Veden ja jäteveden laskutus perustuu kiinteistön käyttämään vesimäärään. Kiinteistöjä laskutetaan neljä kertaa vuodessa. Kolme laskua perustuu arvioon aiempien vuosien kulutuksesta ja neljäs on tasauslasku, joka perustuu vesimittarin luentaan.


Palvelun toteuttaa: 
Mäntsälän kunta